BEGINNERSCURSUS

DSC07101 (Large)

Beginnerscursus yoga en meditatie ‘Yoga voor iedereen’!
Wil je beginnen aan yoga, maar heb je nog geen ervaring en wil je graag een goede basis leren? Doe dan mee met de BEGINNERSCURSUS YOGA EN MEDITATIE! De cursus is gebaseerd op het traditionele yogasysteem en is geschikt voor iedereen. Ook als je al ervaring hebt met yoga kun je meedoen. Iedereen is welkom. In de cursus leer je alle belangrijke yogahoudingen voor een gezond, een sterk en een ontspannen lichaam (en geest!). Verder leer je de basis voor mediteren en  krijg je yoga-ademhalingen mee om beter te kunnen ontspannen. Als BONUS is er in de aankomende beginnerscursus ook een introductie van de ontspanningsles inbegrepen.

In balans met yoga en meditatie 

Met traditionele yoga kun je ontspannen, revitaliseren en je krijgt er een hele hoop energie voor terug. Traditionele yoga is erop gericht je ware natuur te ontdekken, het beste uit jezelf te kunnen halen en leven vanuit je volste potentie! Dit lukt pas wanneer je rust en ontspanning vindt in lichaam en geest. Hieronder in het kort een overzicht van een aantal voordelen van de beginnerscursus yoga en meditatie.

– Harmonie en balans in het gehele lichaam
– Gezonder en fitter zijn
– Meer energie
– Leren ontspannen in een yogahouding
– Beter slapen
– Verhoging van je flexibiliteit
– Sterker en krachtig lichaam
– Correctie van verkeerde lichaamshouding
– Verbetering van je ademhaling, spijsvertering en zenuwstelsel
– En veel, veel meer voordelen 🙂

Yoga is bedoeld voor iedereen. In de beginnerscursus begeleid ik je in het eigen maken van alle belangrijke yogahoudingen voor beginners. Yogahoudingen maken je lichaam (en geest!) sterk en soepel. Iedere yogahouding heeft zijn eigen voordelen die je van mij meekrijgt in de cursus. Mediteren heeft een positief effect op jezelf bij het omgaan met stress, angsten, depressies en het vinden van compassie en acceptatie voor jezelf en anderen. Mediteren is makkelijk en gezond! In de cursus besteden wij aandacht aan het leren van goede basis om te kunnen mediteren.  Altijd maar druk? Breng jezelf in het hier en nu door te ademen! Bovendien helpt (yoga) ademen bij het vinden van balans. In de cursus leer je  dan ook yoga-ademhalingen voor beginners.

Wat krijg je?
–  Alle belangrijke yogahoudingen om thuis of bijvoorbeeld om te gebruiken voor yogalessen in een yogaschool, sportschool etc.

– Verschillende ademhalingstechnieken die je kunnen ontspannen

– De basis voor het mediteren

– Flows van verschillende yogahoudingen die geschikt zijn als korte yogasessie voor jezelf of als warming-up voor een yoga workout.

Hoe je ontspanning, balans en harmonie kunt bereiken met yoga en meditatie, en welke yogahoudingen daarvoor geschikt zijn geef ik je graag mee in de beginnerscursus yoga en meditatie. De cursus geschikt voor zowel beginners en yogi’s die graag houdingen willen verbeteren. Neem je tijd om naar binnen te kijken en vind een gezonde balans in lichaam en geest met de houdingen, ademhalingen en meditatie die je leert in deze cursus. Ga weer met frisse energie de deur uit en laat je betoveren door traditionele yoga.

We kunnen er veel over praten, maar ervaren heeft veel meer zin! Meld je via deze link aan voor de beginnerscursus yoga en meditatie ‘Yoga voor iedereen’!

Praktische informatie:

Wanneer: maandag 28 januari 2019 (6 weken)

Tijd: 19.15 – 20.15 uur

Waar: De Oriënt  aan Kobehof 5, 3067 MC Rotterdam (dit is 4 minuten lopen vanaf metrohalte Oosterflank).

 

Recensies beginnerscursus yoga:

Ik ben naar de basiscursus yoga gegaan om (na een burnout) aandacht te geven aan mijn lichaam, te leren ontspannen en een beter gevoel in mijn lijf/spieren te krijgen. Dat is allemaal gelukt! Ik luister nu beter naar mijn lichaam. Ik ging iedere dinsdagavond trouw naar de les. Soms, gespannen onrustig of gehaast, maar ik kwam altijd ontspannen thuis. Sinds lange tijd slaap ik beter en ik heb geen migraine meer gehad sinds ik aan yoga doe. Na de basiscursus ben ik niet meer gestopt met yoga.

De ontvangst was altijd warm en welkom. Shalinie geeft goed les en is een prettig persoon. De oefeningen worden heel goed uitgelegd, en voor de meer uitdagende houdingen zijn altijd alternatieven. Ik kan de lessen van Shalinie aan iedereen aanraden die net als ik iets voor zichzelf wil doen. – Sietske


Voor het eerst kennis gemaakt met yoga, ik ben fan! Relaxte les waarbij je het gevoel krijgt dat alles oke is, falen en oefenen mag en ik elke keer helemaal ontspannen en vrolijk naar huis ga.- Nena


Ik vond de lessen erg interessant, goede balans tussen inspanning en ontspanning. Je deed de oefeningen goed voor, legde uit wat het effect was op lichaam en geest.

Het effect van een yoga les merkte ik gelijk: mijn lichaam was veel rustiger, ik voelde me leniger. Ook de volgende dagen na de les merkte ik dat nog.

Dank voor de lessen en de aandacht waarmee je deze gaf. – Sophia


Ik heb de lessen als heel plezierig ervaren maar de stof gaat wel gelijk de diepte in. Wat ik als aangenaam heb ervaren is dat je steeds herhalingen doet waardoor het een vloeiend geheel wordt. – Henk