Beginnerscursus yoga Jan/Feb 2019

DSC07101 (Large)

Beginnerscursus yoga – ‘Balancing the three dosas’
Wil je beginnen aan yoga, maar heb je nog geen ervaring en wil je graag een goede basis leren? Doe dan mee met de beginnerscursus yoga ‘Balancing the three dosas’. De cursus is gebaseerd op het tantrische yogasysteem en is geschikt voor iedereen. Ook als je al ervaring hebt met yoga kun je meedoen. Iedereen is welkom!

In balans met yoga
Tantra Yoga is het oorspronkelijke, traditionele systeem in de yoga. Het is een yogasysteem dat al eeuwen mee gaat en in de afgelopen duizend jaar door velen sages is ontwikkeld en getest. Tantra yoga wordt beschouwd als een wetenschap. Het is namelijk exact in zijn methodes en wetenschappelijk zeker van de doelen die je ermee kunt bereiken.

Tantra Yoga is erop gericht je ware natuur te ontdekken, zodat je het beste uit jezelf kunt halen en je kunt leven vanuit je volste potentie! Dit lukt pas wanneer je lichaam en geest in harmonie en balans zijn. Dit geeft ontspanning en rust, waardoor je indrukken, ervaringen en lessen beter kunt opnemen en relativeren.

Ieder lichaam bestaat uit drie elementen, namelijk vata, kafa en pita. Dit worden ook wel de drie dosas in de Ayurveda genoemd. Wanneer deze drie dosas in balans zijn met elkaar dan voel je dat ook. De serie yogahoudingen uit de cursus ‘Balancing the three dosas’ is vernoemd naar deze types. In de cursus leer je een serie van yogahoudingen die bijdragen aan het in balans brengen van je systeem door middel van het doen van de reeks yogahoudingen. Het geeft je lichaam en geest een heerlijke ontspanning, revitaliseert en geeft je energie! Het onder de knie krijgen van deze serie draagt bij aan het leren van de gevorderde houdingen.

Hoe je ontspanning, balans en harmonie kunt bereiken, en welke houdingen volgens de wetenschap van de tantra yoga daarvoor geschikt zijn en in welke volgorde, dat geef ik je graag mee in de basiscursus. Hierdoor is de cursus geschikt voor zowel beginners als ervaren yogi’s. Neem je tijd om naar binnen te kijken en vind een gezonde balans in je lichaam en geest met de houdingen die je leert in deze cursus. Ga weer met frisse energie de deur uit en laat je betoveren door Tantra Yoga.

Wat krijg je?
– Een serie van yogahoudingen ‘Balancing the three dosas’, die je in balans en harmonie brengen
– Verschillende ademhalingstechnieken die je ontspannen
– Flows van verschillende yogahoudingen die geschikt zijn als korte yogasessie voor jezelf of als warming-up voor de serie.

Voordelen:
– Harmonie en balans in het gehele lichaam
– Gezonder en fitter zijn
– Meer energie
– Leren ontspannen in een yogahouding
– Beter slapen
– Verhoging van je flexibiliteit
– Sterker en krachtiger lichaam
– Correctie van verkeerde lichaamshouding
– Verbetering van je ademhaling, spijsvertering en zenuwstelsel
– En veel, veel meer!

We kunnen er veel over praten, maar ervaren heeft veel meer zin! Meld je via deze link aan voor de cursus.

Praktische informatie:
De cursus wordt gegeven bij De Oriënt  aan Kobehof 5, 3067 MC Rotterdam (dit is 4 minuten lopen vanaf metrohalte Oosterflank).

 

Recensies beginnerscursus yoga:

Ik ben naar de basiscursus yoga gegaan om (na een burnout) aandacht te geven aan mijn lichaam, te leren ontspannen en een beter gevoel in mijn lijf/spieren te krijgen. Dat is allemaal gelukt! Ik luister nu beter naar mijn lichaam. Ik ging iedere dinsdagavond trouw naar de les. Soms, gespannen onrustig of gehaast, maar ik kwam altijd ontspannen thuis. Sinds lange tijd slaap ik beter en ik heb geen migraine meer gehad sinds ik aan yoga doe. Na de basiscursus ben ik niet meer gestopt met yoga.

De ontvangst was altijd warm en welkom. Shalinie geeft goed les en is een prettig persoon. De oefeningen worden heel goed uitgelegd, en voor de meer uitdagende houdingen zijn altijd alternatieven. Ik kan de lessen van Shalinie aan iedereen aanraden die net als ik iets voor zichzelf wil doen. – Sietske


Voor het eerst kennis gemaakt met yoga, ik ben fan! Relaxte les waarbij je het gevoel krijgt dat alles oke is, falen en oefenen mag en ik elke keer helemaal ontspannen en vrolijk naar huis ga.- Nena


Ik vond de lessen erg interessant, goede balans tussen inspanning en ontspanning. Je deed de oefeningen goed voor, legde uit wat het effect was op lichaam en geest.

Het effect van een yoga les merkte ik gelijk: mijn lichaam was veel rustiger, ik voelde me leniger. Ook de volgende dagen na de les merkte ik dat nog.

Dank voor de lessen en de aandacht waarmee je deze gaf. – Sophia


Ik heb de lessen als heel plezierig ervaren maar de stof gaat wel gelijk de diepte in. Wat ik als aangenaam heb ervaren is dat je steeds herhalingen doet waardoor het een vloeiend geheel wordt. – Henk