Over mij

Shalinie Kalika

Hi allemaal, ik ben Shalinie en werkzaam als yogadocent. Ik geef ontspanningslessen Yoga Nidra, bedrijfsyoga, reguliere  en 1-op-1 yogalessen. Verder ben ik ook afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werk ik als juridisch adviseur bij een gemeente.

In 2014 ben ik begonnen met yoga. Het was een stressvolle tijd voor mij en ik zocht naar een gezonde manier om weer balans te vinden. Ik ben altijd vrij sportief geweest, maar het volgen van spinning en hardlopen bracht mij niet de balans die ik zocht. Ik was op dat moment wel bekend met de basis van yoga en ik probeerde thuis een paar yoga houdingen. Na het doen van die houdingen merkte ik meteen het verschil door mijn lijf en ik weet nog dat ik zo blij was met de rust in mijn hoofd. En dat alleen door het doen van een paar simpele houdingen. Hier moest ik natuurlijk meer mee en sindsdien ben ik een gepassioneerd beoefenaar. In 2014 ben ik naar India gegaan om mijn certificaat te behalen om les te kunnen geven. Verder volg ik regelmatig workshops van docenten uit India om mijn kennis op peil te houden.

In mijn lessen ligt de focus op het brengen van ruimte en balans in je lichaam. Het verhogen van de flexibiliteit en het sterker maken van je lichaam (en geest). Het ontdekken van een nieuwe wereld dat je dicht bij jezelf brengt in een drukke wereld. Ik ga in mijn les voor een sterke, flexibele geest in een ontspannen lichaam.

In mijn les wil ik een plek voor mensen creëren waar zij lessen kunnen volgen uit de traditionele leer van de yoga. Een plek waar mensen zich goed voelen en zich volledig kunnen richten op de les en in hun eigen tempo yoga eigen kunnen maken. Iedereen heeft zijn eigen tempo waarin die zich ontwikkelt en iedereen bewandelt zijn eigen pad. Het inspireert en motiveert mij dan ook om mensen in hun ontwikkeling kennis te laten maken met de klassieke vorm van yoga.

Ook ik ben een eeuwige student en leer iedere dag weer. Let’s keep in touch! Like ons op Facebook!