Ontspanningsles

Foto liggend op gras
Minder stress en beter slapen met Yoga Nidra!
Yoga Nidra is een woord uit het Sanskriet en kan vertaald woorden als ‘the yogic sleep’. Het is een eeuwenoude vorm van yoga die echt werkt om tot diep van binnen te kunnen ontspannen. Je ontspant compleet op drie niveaus, namelijk lichamelijk, mentaal en emotioneel.

Deze diepe ontspanning ervaar je doordat je tijdens de Yoga Nidra op systematische wijze je bewustzijn verplaatst. Je komt in een rusttoestand waarbij je je op de grens tussen het slapen en bewustzijn bevindt. In deze staat kun je tot een diepe ontspanning komen doordat je stress, gedachtes en emoties loslaat en je je energiekanalen revitaliseert. Een uur Yoga Nidra kan daardoor aanvoelen als drie uur aan slaap. Hoe heerlijk!

Yoga Nidra helpt bij:

  • Een diepe ontspanning
  • Verbeteren van de nachtrust
  • Verbeteren van het geheugen
  • Het verminderen van stress
  • Verhogen van je creativiteit
  • Creëren van positieve veranderingen

Positieve veranderingen
Tijdens de sessie richten we ons op een positieve intentie. Tijdens de diepe ontspanning van Yoga Nidra planten we dit zaadje in het (onder) bewustzijn. Dit zaadje gaat leven waardoor je ook naar je positieve intentie gaat handelen. Zonder er bij stil te staan maak je daardoor keuzes, die gericht zijn op je positieve intentie. Een natuurlijke manier om persoonlijke doelen na te streven en het leven positief te veranderen!

Ervaring
Bij mijn eerste kennismaking met ‘the yogic sleep’ was ik meteen verkocht. Ik had nog niet eerder zo een diepe ontspanning ervaren en ik voelde mij daarna compleet opgeladen. Deze ervaring wil ik graag delen. De Yoga Nidra training heb ik behaald  in India bij de grondlegger van Yoga Nidra, Swami Satyananda.

 

We kunnen er veel over praten, maar beleven heeft veel meer waarde! Geef je op en kom het ervaren. Bij actueel zie je wanneer de eerstvolgende les is. Geef je snel op!

 

Recensies

Ik kan veel vertellen over de ontspanningslessen en hoe heerlijk het is, maar uiteindelijk is niets mooiers dan lezen wat anderen ervan vinden. Hieronder een aantal reacties:

Vanavond heb ik meegedaan aan een les yoga nidra. Shalinie is een docent die weet wat ze wil en dat straalt ze ook uit, op een rustige manier. Het was erg vol in het relatief kleine zaaltje, maar daar ging ze goed mee om en iedereen kreeg een fijn plekje om te liggen, met kussentje en dekentje.

Shalinie heeft een prettige stem om yoga te geven. Ook haar Ooooohhhmm klonk heel mooi en bracht een mooie energie op gang.

Ze laat alle lichaamsdelen ontspannen en werkt ook met een intentie die je jezelf moet meegeven.

Ze legde aan het begin van de les duidelijk uit wat de bedoeling is en begon met een paar eenvoudige yogaoefeningen voordat ze met de eigenlijke yoga nidra begon. Er ging rust uit van de groep, dat was heel fijn. Ook de locatie is rustig; je kunt er tijdens deze slaap-yoga even helemaal tot jezelf komen. – Marlies


Dit was mijn eerste ervaring met yoga nidra dus wist nog niet goed wat te verwachten. Na afloop was ik erg relaxed maar tegelijkertijd ook heel helder. Dat was erg fijn; dank daarvoor! – Lisa


Superfijne yoga nidra les gevolgd bij Shalini! Ze heeft een erg prettige stem om naar te luisteren en ze krijgt je bijna ongemerkt in een diepe ontspanning. Ik ging heerlijk uitgerust en met nieuwe energie de deur uit. Echt een aanrader!  – Lucienne


 Voor mij was deze les een 1e kennismaking met Yoga Nidra en ik vond het een bijzondere gewaarwording. In diepe rust en toch bij bewustzijn. Je kwam op mij heel deskundig en overtuigend over en dat bedoel ik als compliment.  – Ellemiek


‘Ik vond het een bijzondere ervaring. Ik heb een kantoorbaan. ’s Avonds wil ik dan eigenlijk iets actiefs doen en ik had altijd het gevoel dat ik niet een uur stil kon liggen, maar ik was echt heel erg ontspannen en daar (on)bewust mee bezig’ -Monique


‘Dit was mijn eerste ervaring met Yoga Nidra en ik wist van tevoren niet precies wat ik ervan moest verwachten. Het bleek een prettige ervaring te zijn. Ik voelde mijzelf langzaam wegzakken, maar bleef toch alert. Dit was zeer rustgevend en dus een aanrader voor diegenen die een moment van rust nodig hebben’ – Melvin


‘Mijn dochter en ik hebben erg genoten van je Yoga Nidra les, we voelden ons uitgerust en meer gefocust, toen we thuis kwamen, om 21:30 zijn we gelijk gaan slapen, het heeft ons goed gedaan, na zo een 1e keer, we komen zeker nog eens. Dankjewel voor je gastvriendelijkheid. – Maria


Ik vond de les vooral leerzaam om een positief iets in je bewustzijn te brengen.

Merk wel dat ik me snel laat afleiden door de ademhalingen van mijn buurvrouwen, kennelijk kan ik me niet voldoende afsluiten voor wat er om mij heen gebeurt.
Was uiteindelijk toch wel meer ontspannen. – Trudie

 ‘Ik vond het heel bijzonder. Ik vind ook dat je een erg prettige uitstraling hebt, heel rustig. Je creëerde voor mij de juiste omstandigheden en sfeer en ik vind je stem duidelijk en fijn om naar te luisteren. 

Ik viel bijna direct in een soort halve slaap, dus het werkte erg goed. Ik was ontzettend ontspannen tijdens het middelste onderdeel. Na 45/50 minuten ging ik me wel een beetje vervelen, en de visualisaties kwamen niet zo lekker binnen bij mij.  

Toen ik vertrok was ik uitgeput. Ik bleef maar geeuwen in de auto. Maar 15 minuten later, eenmaal thuis, voelde ik me als herboren.

 Dus al met al een uitstekende ervaring. Ik kom nog eens terug.- Yvonne


Aan m’n gesnurk te horen heeft de ontspanningsles gewerkt – Cees